Manta

MANTA is specifiek gericht op de allerjongsten van 4 tot 24 maanden, maar is een plezier en streling van de zintuigen voor jong en oud.


Manta verandert van gedaante in een poëtische dans met 3 muzikanten.


Klankennest liet zich inspireren door de bijzondere visuele aanwezigheid en bewegingen van de Manta reuzenrog uit de oceaan, met glaskunst, materialen uit hout en textiel kreeg de installatie vorm. De muziek is gebaseerd op oude en hedendaagse muziek gecombineerd met polyritmische composities, dit hand in hand met improvisaties in en met de installatie en het publiek. Herhaling en repetitieve elementen vormen de basis voor de vorm van de gehele reis doorheen de voorstelling.


De installatie vormt een veilige, geborgen omgeving die tegelijkertijd uitnodigt tot verkenning, verwondering en spel.


--


"Klankennest maakt warme voorstellingen en installaties, die de kinderen veilige beeldende en muzikale indrukken geeft vanuit een grote artistieke en pedagogische professionaliteit."

(jeugdprogrammator An)


"Manta is geen spektakel voor baby's. Het is ook geen spektakel, trouwens... Manta, dat zijn momenten. Momenten met baby's. Momenten van diepe zintuiglijke ervaringen voor de allerkleinsten, maar ook voor de groteren die hen begeleiden. Tijdloze tijd, oneindige vrijheid. Niets is opgelegd, alles is voorgesteld."

(Jeanne Ashbé - auteur en illustratrice van kinderboeken)


Een nieuwe wereld ontwaakt... Een stem, begeleid door de klank van een cello, reikt tot aan de oren van de allerkleinsten. Diep vanbinnen wordt er geluisterd, en een zintuiglijke ervaring beleefd die ver voorbij de dagelijkse staat reikt. Liesbeth geeft een unieke dimensie aan haar creatie: ze biedt de allerkleinsten niet alleen de mogelijkheid om haar te zien en te horen, maar ook haar te ontmoeten... Net als Liesbeth de dimensie van de ontmoeting aan haar creatie toevoegt, zorgt Jeroen van der Fraenen, met zijn prachtige decors, voor een dimensie van uitzonderlijke schoonheid. Het decor is geen inkleding, het is een kunstwerk op zich, dat de zintuigen verrijkt... Klankennest combineert artistiek talent en diepe aandacht voor de allerkleinsten...

(Cécile El Medhi - klinische psycholoog) 

Voor

Kinderen van 4 tot 24 maanden

In kinderdagverblijven brengt Klankennest de aangepaste MINI-Manta voorstelling.

Met

Liesbeth Bodyn (zang, artistieke leiding) of Celine Debacquer (zang), Jeroen Van der Fraenen (scenografie, technische coördinatie), Annemie Osborne of Corentin Delicour (cello, zang, compositie), Aya Suzuki of Kaja Farszky (percussie, zang), Tine Allegaert (compositie), Rebecca Van Bogaert (compositie), Indré Jurguleviciute (compositie), Tchi-ann Liu (bewegingscoach)


Atelier Mestdagh / Ingrid Meyvaert (glasramen), Nova Villa (Reims) - Het Lab CCHA (Hasselt) en Rotondes (Luxembourg) (co-productie). Met dank aan Musica, Impulscentrum (Pelt), Schouwburg Kortrijk + Buda (Kortrijk), Peter Ingelbeen (licht)

Deze voorstelling kwam tot stand met de steun van de Vlaamse Gemeenschap en Stad Gent.

Klankennest

Klankennest vzw is een gezelschap voor jonge kinderen en hun ouders, waar ze in dialoog gaan en experimenteren met muziek, dans & beeldende kunst.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

2021 - 2024 Klankennest vzw
In samenwerking met Wild van Vorm